15 Kasım 2011 Salı

ÜÇ PERDELİK CİNAYET – ( Three Act Tragedy )


ÜÇ PERDELİK CİNAYET – ( Three Act Tragedy )
170 sayfalık kitabın ilk 100 sayfasında Hercule Poirot’nun etliye sütlüye karışmaması ve cinayet olaylarını
kapakdiğer amatörlerin yürütmesi oldukça ilginç. Tabii ki çözemiyorlar ve yine iş Poirot’ya düşüyor. 2 cinayet var ortada Hercule olayı çözdüğünü de düşünse ortada bulamadığı tek şey var o da ilk cinayetin sebebi…12. kitabıma 8/10 vermemin sebebi Poirot’nun dediğim gibi olaya girmemesiyle kitabın fazla sürükleyici gelmemesi ki daha da düşük bir not verecekken yine de süpriz finaliyle etkiliyor insanı , yine tahmın edilemeyen biri katil çıkıyor. Benim de süpriz bir katil adayım vardı ..çok yaklaştım ama tutmadı yine :)
Yine bu kitabın da yakın zamanda filmini izledim. kitabı okudugum zamankı yorumuma baktım da kıtapta ilk 100 sayfa boyunca Poirot'nun eksikliğini hissetmişim, ama filmde basından sonuna kadar Poirot işin içinde olunca daha etkileyici olmuş sanki.
Poirot'nun iskambil kağıtlarıyla düşünerek olayı çözmeye çalışması olayını  aynen birebir yapmışlar ve gercekten hoş bir sahneydi havada ucusan kağıtlar matrixvari bi sahneydi :)
ve bence tum agatha christie kitaplarının en unutulmaz repliklerinden biridir kitabın son cumlesi, filmde de aynı cumleyle final yapıyorlar
cok guzeldi kısaca filmi de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder